10.4.13

Design: 4 norske deltakere til delfinale i Electrolux Design Lab

I år har 24 norske designstudenter fra NTNU sendt inn sine bidrag til konkurransen sammen med 1700 studenter fra 29 land over hele verden. Fire norske studenter har kommet seg gjennom det trange nåløyet i første seleksjonsrunde og er nå blant de hundre beste designideene i årets konkurranse. De 100 designideene er tilgjengelige på Electrolux Design Lab sin hjemmeside, hvor vi kan stemme frem våre favoritter. Nå skal 100 bli til 50, så husk å stemme på dine favoritter! 
Jeg ble nysgjerring på hvem de norske deltakerne er og hvilke tanker de har bak sitt design:

Et av de utvalgte konseptene er Edukitchen av 22 år gamle Stine Marie Hjetland som går andre året ved NTNU. Edukitchen er en integrert matlagingsguide med en arbeidsbenk og gryter/hansker som involverer barn i matlagingen gjennom å undervise, gi dem oppgaver og som gjør matlaging underholdende og morsomt. – Hvis barn ikke blir involvert i matlagingen, mister de interessen og går dermed glipp av basale kunnskaper om matvarer og tilberedning, sier Stine, og minnes at hun som barn ble veldig lei av å bare få lov til å dekke på bordet. – Det er få som har god tid til å lære barna sine å lage mat, så jeg ønsker å lage en løsning som hjelper barn på kjøkkenet. 


En av de andre talentfulle norske deltakerne er 20 år gamle Camila Sanhueza som også studerer industridesign ved NTNU. Hun er videre i konkurransen med sitt luftrensekonsept The Sprig som i tillegg til å rense luften også kan gjenskape ulike stemninger innendørs. – Gjennom hele dette prosjektet har jeg spurt meg selv hvordan vi kan skape en duft av høstkveld eller en følelse av en vintermorgen inn i våre hus?, forklarer Camila. Jeg tror hun har funnet løsningen.

Et annet konsept som også kategoriserer under Natural Air er The Living Ceiling utarbeidet av Oslo-jenta Live Margrethe Langmoen Kvelland. Hun har sett på hvordan vi kan betrakte luften som et helhetlig konsept i stedet for å tenke at det er utelukkende en fysisk element som er enten ren eller forurenset
– Mange mennesker har en stresset hverdag med mangel på plass og pauser. Luftforurensning er et problem, og folk har ikke mulighet eller tid til rekreasjon i naturen. Naturlig luft handler imidlertid ikke bare om luftkvalitet, men også andre faktorer som bevegelse og lys. Dette er utgangspunktet for prosjektet mitt, sier Live. 


Sverre Helland ved NTNU er den fjerde norske studenten som er plukket ut blant de 1700. Hans konsept Portals er en modulær luftrensingsløsning som vil utgjøre en kobling mellom oss og opplevelsen av frisk luft.
 – Når folk blir spurt hva de forbinder med naturlig luft, beskriver de ulike scener, ofte fra naturen. Det er en individuell opplevelse, og det er utløst av ulike sanser. Men én ting synes å være felles likevel. Jeg vil sammenligne det med uttrykket «Et pust av frisk luft». Det er en frisk og lindrende følelse som gir oss en mulighet for en pause fra vårt daglige liv, forklarer Sverre.

For mer informasjon om konkurransen se; Electrolux Facebook pageTwitterFlickr,  Pinterest, og Instagram.
Pin It

5 kommentarer:

 1. Heia Stine! Stine er leder av redaksjonsrådet for magasinet jeg lager på jobb. En supersøt og kjempeflink jente!

  Klem Kirsti

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du kjenner henne! Da er det bare å få folket til å stemme henne til finalen!

   Slett
 2. Tusen takk! Veldig hyggelig å bli lagt merke til.

  Hilsen Stine M. Hjetland

  SvarSlett
 3. Gratulerer Stine. Jeg tror du kommer til å nå langt! Lykke til!

  SvarSlett
 4. Anonym16.4.13

  Directly sexcams below the screen, popcorn in a Tupperware bowl.  My weblog ... sex cam

  SvarSlett