20.6.13

Semifinalister


Som jeg har stolt har skrevet om tidligere var 24 studenter fra NTNU blant de 1700 som leverte inn bidrag til årets Electrolux Design Lab konurranse, og da 50 beste var plukket ut, var to norske studenter fortsatt med i konkurransen. EduKitchen, utviklet av 22 år gamle Stine Marie Hjetland, er en smart kjøkkenbenk med korresponderende hansker som gjør matlaging om til et spill. Det veileder, underviser og fordeler oppgaver, samt belønner deg for innsats og evner. 

Den andre norske delfinalisten var Live Margrethe Kvelland med sitt designkonsept TheLiving Ceiling. Bakgrunnen for hennes idé var at taket er den eneste flaten i våre boliger som ikke er utnyttet til spesifikke funksjoner, bortsett fra til lamper. Konseptet tar derfor utgangspunkt i å aktivisere takflaten til luftrensing for å bringe frisk luft inn i bygninger i urbane strøk og storbyer.

Nå er 50 blitt til 20, og dessverre ble kom ingen av de norske bidragene så langt. Men for en bragd allikvel! Tenk 50 av 1700! De 20 semifinalistene i årets konkurranse er tilgjengelige på Electrolux Design Lab sin hjemmeside, og her er det mange gode bidrag.





Pin It

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar