13.5.13

Design: Stine Marie Hjetland og Sverre Helland


Electrolux Design Lab er en futuristisk designkonkurranse der designstudenter over hele verden inviteres til å delta og hovedtema for årets konkurranse er Inspired Urban Living. Allerde 15. mai får vi vite hvem som går videre i finalen. Her presenterer jeg de to siste finalistene fra Norge.
 Stine Marie Hjetlands har gått videre med en ide om å skape et underholdende kjøkkenspill som aktiveres under matlaging for å tiltrekke flere barn på kjøkkenet. «Edukitchen» er en smart kjøkkenbenk med korresponderende hansker som gjør matlaging om til et spill. Det veileder, underviser og fordeler oppgaver, samt belønner deg for innsats og evner. – Barn blir ofte glemt når det lages mat, med det resultat at de mister interessen og dermed basiskunnskap om mat. Det er få foreldre som har tid til å lære barna om matlaging, så vi trenger noe som får barna inn på kjøkkenet, som veileder, men som samtidig er morsomt,  forteller Stine.


Les mer om Stine Maries konsept her


Sverre Helland ville utvikle et produkt i konkurransekategorien Natural Air. Luftrensere på markedet i dag er som regel en anonym boks og Sverre ville lage et produkt som ikke bare renser luft, men som også gir deg den friske opplevelsen av Natural Air.  Resultatet ble Portal som er en modulbasert luftrenser som skal skape en opplevelse og en atmosfære. I tillegg til å sende ut ren luft, bruker den lys til å gjenskape atmosfæren i et bilde brukeren selv kan velge. Ettersom systemet er modulbasert kan brukeren selv bestemme størrelse og utseende på det ferdige produktet. – Selve luftrenseren er bærbar så brukeren kan ta den med seg dit den trengs og sette den tilbake i rammen for å lade den opp. Dette gjør også at systemet stadig endrer form, sier han.


Pin It

1 kommentar:

  1. I love this post because it is very very interesting.Thanks you very much for shearing this article

    SvarSlett