14.4.13

5 tips til oppheng av bilder

1. Har du mange bilder, kan det være lurt å samle dem i en gruppe, gjerne med åpen veggflate rundt. Heng bilde på linje, enten  i under- eller overkant.
 2. Hvis man har bilder med ulike rammestørrelser, og det er vanskelig å få til en rett under- eller overlinje, kan man lage et "indre kryss", en loddrett og en vannrett linje med ekstra luft mellom bildene. Dette samler gruppen, selv om de ytre linjene ikke er rette.
 3. Hvis bildene er i forskjellig størrelse kan du henge opp bildene etter hverandre med en visuell midtlinje gjennom motivene.
 4. Er motiver og farger veldig forskjellige, gir det en fin effekt med like rammer. Er motivene og fargene like, kan det være fint med ulike typer rammer. Akkurat nå liker jeg svarte, smale rammer.
 5.  Avhengig av hvor og hva man henger opp, er en gyllen regel at bildene henger i en naturlig høyde for øynene når man kommer inn i et rom. Men aldri regler ute unntak, noen ganger kan det være kult å ha bilder høyt opp på veggen. I vår stue henger de høyt oppe på den ene veggen og gir et inntrykk av større takhøyde.


Her er bildene hengt på linje med underkanten og med like rammer. Det gir et ryddig uttrykk samtidig om de ulike motivene gjør det personlig og spennende. Bildet Elemenst of Birds er en mine favoritter, du finner det nettbutikken under kategorien posters.



Pin It

6 kommentarer:

  1. Veldig kult.... helt perfekt "balanse".... *manisk på balanse*

    Ha en fin ny uke :)

    Klems Diana.

    SvarSlett
  2. Takk for gode tips, dette skal jeg ta med meg videre :)

    SvarSlett
  3. Anonym16.4.13

    Hei :)

    Tror du trenden med grafiske ord og uttrykk holder seg en stund fremover? Eller begynner denne trenden å forsvinne?

    - Benedicte

    SvarSlett
  4. Anonym16.4.13

    Supre tips, nå gikk det opp for meg hvorfor jeg har følelsen av at noe er "galt" me bildeveggen på kjøkkenet! Helgeprosjektet er med andre ord i boks :) Herlig blogg forresten :) keep it coming! :)

    SvarSlett
  5. Kjempefin bildevegg, inspirasjon!!:) hvor har du kjøpt rammene? Ha en fin helg :)

    SvarSlett
  6. Anonym9.5.13

    I've been surfing on-line greater than three hours as of late, yet I by no means found any fascinating article like yours. It is pretty value sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you probably did, the web will probably be much more useful than ever before.

    Feel free to surf to my homepage - imac repair malaysia imac repair kl imac retina display repair kl

    SvarSlett