17.1.13

Årtets farge 2013: LILLA


Fargerike presenterte i dag Årets Farge 2013 : Lilla! Dette er noe de har jobbet med lenge, og jeg er å glad for å endelig kunne vise dere hva jeg har jobbet med den siste tiden. Det er mange som har spurt meg om hva som er årets farge og til alle dere som fikk servert en hvit løgn etter et svende svar: Unnskyld, men hemmmelig er hemmelig! 

I samarbeid med det franske trendbyrået Nelly Rodi og NCS Colour Centre i Oslo 
har Fargerike jobbet seg frem til ti ulike lillanyanser og tre spennende stilretninger :


// Norsk Skandinavisk //


Det skandinaviske, eller danske, har hatt stor innflytelse på norske trender de siste ti årene. I 2013 vil vi sette det norske stempelet på det skandinaviske, og innføre mer farger og flere detaljer. Det handler om å dyrke det norske, men vi er fortsatt inspirert av danskenes enkle linjer og forsiktige fargepalett. Stilretningen vil beholde personligheten sin samtidig som den blir mer norsk. Norsk hygge og fargebruk kombineres med dansk minimalisme.

// Norsk Elegant //

Dette er en elegant, feminin og tilnærmet klassisk stilretning, men med en raffinert og tildels rampete touch av det moderne. Fargepaletten er svært lys og dominert av vakre lavendeltonener. Fargene kombineres med lette nyanser av hvitt, grått og en vakker dus nudetone. Det er florlette tekstiler, paljetter, gull og en glamorøs tilnærming. Interiørene bruker klassiske norske antikviteter fra rundt 1930­årene.

 // Norsk Eklektisk //
Det eklektiske vil være ekstremt viktig i årene fremover, og er en egen livsstil og tilnærming til livet. Dette er en personlig stilretning som handler om å gjøre ting på egne premisser. Du bruker favorittfargene dine fordi det er de du liker, blander stilretninger og skaper et personlig og unikt uttrykk, som kan være alt fra dramatisk og fargerikt til sobert og enkelt. Det handler om å følge egen magefølelse. Humor er viktig, og det samme er fargene, uansett om de er mørke eller lyse.


Foto: Interiør Birgit Fauske og  Sveinung Bråthen. Mat; Jeff Coulson
Pin It

8 kommentarer:

 1. Så herlige farger og likte spesielt godt stilretningen Norsk Skandinavisk :-). Men også det elektiske som kan bli noe veldig spennende og personlig. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, men jeg tror vi kommer til å se enda mer av den eklektikse stilen, om ikke i 2013, så enda mer i årene som kommer. Det handler om å ha sin egen, personlige stil, velge de tingene som er "deg" og ikke bry seg så mye om stilretninger og trender egentlig. Det blir spenennde å se om Lilla blir en like stor hit som Grønn i 2012, det er en lett farge å kombinere med andre farger og finnes i så mange nyanser :)

   Slett
 2. åååå herlige farger!! Og inspirerende bilder - i love

  SvarSlett
 3. Tusen takk Vivian:)

  SvarSlett
 4. Hmpf... jeg ble ikke kjempehappy for lilla altså:)
  Det er ikke MIN farge!
  Men med bildene av Norsk skandinavisk ble jeg kanskje litt overbevist likevel, kult:)

  Ha en happy helg, Linda!

  SvarSlett
 5. Hadde egentlig tenkt til å pusse opp rommet til minstejenta i fjor, men det bke utsatt.
  Men med Lilla som årets farge tror jeg vi bare MÅ gjøre det. Hun er ei skikkelig lillajente.
  Lekre farger altså.....

  Klem Nicco

  SvarSlett
 6. Mange lekre farger og utrolig flott stylet! Kan ikke ha vært enkelt å holde på den hemmeligheten der, men må man - så må man :)

  Ser ut som noen av rommene våre er ganske trendy akkurat nå da, både rommet til trettenåringen og den lille stua ved siden av fikk to vegger i mørk aubergine for et par år siden. Da bør vi ha et godt argument gjennom 2013 for ikke å male på nytt hos henne ;)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med fantastisk utført jobb! Lilla er i utgangpunktet ikke 'min' farge, men disse bildene og denne stylingen er KNALLbra og får fargen og nyansene virkelig fin og fristende! Well done, Linda! <3 Klem

  SvarSlett