27.8.14

Få orden i garderoben

En ny sesong står for døren, og jeg er klar. Jeg har ryddet og sortert i klesskapene.  Klær som er fine ( og dyre) er lagt ut på bloppis, resten er sendt til Fretex. Da står jeg igjen med  kun klær jeg liker og klær om passer meg. Jeg har byttet ut alle hengeren med nye fine, tyne Hang hengere fra Hay. Jeg brukte 15 pakker a 5 hengere, og synes jeg har fått en nytt klesskap. 

Her er mine 5 beste tips til rydding i garderoben.

1. Tøm hele skapet og alle skuffer. Ta ut alt sammen.  Det vil gjøre det lettere å sortere og organisere ulike plaggtyper etterpå. Husk å rydde i undertøy og smykker også.

2.  Fordel deretter alle klærne dine i tre hauger det du vil beholde, det du skal kvitte deg med og en kanskje bunke. Det du ikke vil ha sender du til Fretex eller selger på Finn.no eller Bloppis.no. ( Har du ikke brukt et plagg på to år, er det på tide å ta farvel)
Så begynner det som er gøy. Prøv alt du vil beholde, fin nye kombinasjoner og prøv de med klær fra kanskjebunken. Voila, du har fått en ny garderobe uten å bruke en krone!

3. Bruk tynne hengere så får du plass til mer. Strikkegensere og jeans kan legges i skuffer.
4. Det finnes mange måter å organisere garderoben på. Noen arrangere ulike plaggtyper sammen, som bukser, skjorter, kjoler og skjørt for seg. Jeg er fan av fargesortering. Jeg har også to skap i kjelleren der jeg har de typiske sesongplaggene.
5. Snu hengeren feil vei når du henger inn plaggene, og heng hengeren inn riktig vei igjen når plagget er brukt. Etter 4- 6 uker ser du lett hva som er dine favoritter og har du plass er det lekkert med et klesstativ og la plaggene du bruker ofte henger der.
Pin It

1 kommentar:

 1. Mange gode tips her!
  Tok meg et rydde-raid blant klærne før sommeren, og et nytt nå nylig.
  Jeg sorterer med hard hånd, og pleier vanligvis kvitte meg med noe dersom jeg kjøper nytt. Det er en fin fingerregel for min del.

  Nå står vi på flyttefot, så må ta et krafttak på sorteringen av vintertøy når vi pakker opp i det nye huset.

  Ønsker deg en flott helg.
  Klem fra Christine

  SvarSlett