16.1.14

Mandela: Veien til frihet

I går var vi invitert til førpremiere på filmen Mandela: Veien til frihet som viser Nelson Mandelas fantastiske reise fra barndommen, hans møte med kjærligheten, hans viktige jobb for ANC, til den historiske insettelsen som Sør-Afrikas første demokratisk valgte president.
For millioner av mennesker verden over står Mandela for frihet og håp i stedet for fortvilelse og hat. Jeg kan ikke fatte hvordan det går ann, jeg er dypt imponert hans tenkemåte. I  filmen følger vi hans 27 år i fangeskap, avskaffelsen av apartheid, og Mandelas utvikling til et internasjonalt ikon som hyller tilgivelse og forsoning. Jeg ble også kjent med hans andre sider; som en ambisiøs advokat og bevæpnede frihetssaktivist. Filmen er kryddret med Mandelas sans for vakre kvinner og til tider fraværelsen som en familiefar.
Nelson Mandela spilles av dyktige Idris Elba, som leverer en troverdig sikkelse. Filmen er basert på Nelson Mandelas selvbiografi 'Veien til frihet' og er skapt med hans velsignelse. Jeg er rørt, rystet, takknemlig, imponert og rett og slett sliten etter å ha sett filmen. Skal du se en film i 2014, da må det bli denne. Filmen har en 11 års aldergrense, og jeg skulle ønske den kom i en klippet versjon at mine barn kunne se den. Slik den er i dag mener jeg den er for voldsom for barn, den innheholder voldsomm scener, på mange måter. Men er du voksen, se den, les boken og fortelle dine barn om Mandela.

Pin It

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar