21.11.13

Slik innreder du med gull

Noen føler seg nok litt redde for at å bruke gull i interiøret fort kan ende opp med å bli litt glorete. Men slapp av; jeg ga noen tips og råd tiBonytt.no. Her er deler av intervjuet:

- Det er ofte smart å begynne i det små når det gjelder detaljer i gull, forklarer boligstylist og innhaver av interiørnettbutikken Hviit, Linda Elmin, til Bonytt.no.
- Begynn for eksempel med en vase eller lysestake, en pute eller kanskje bare noen nye kaffekopper i gull.

Stylisten foreslår å kombinere detaljer i gull med ting du allerede har og prøve deg frem.
- Det flotte er at man kan tilpasse detaljer i gull og metaller til stilen man allerede har hjemme. En pute i gull kan se helt riktig ut om man har en litt romantisk eller bohemsk stil hjemme, mens en vegglampe i matt gull kan være et kult innslag om du kjører en mer industriell stil.

Elmin har også en oppløftende nyhet om du faller litt mellom to stoler når det gjelder stilen hjemme.
- Det eklektiske stilen er også på vei inn, og her er det lov å mikse og matche av hjertets lyst, og blande flere stilretninger med sin egen personlige stil, lover stylisten.

Nettbutikkeieren understreker at det kan lønne seg å velge elementer med omhu.
- Det skal jo ikke se ut som om Joan Collins har vært interiørdesigner i stuen din, forklarer Elmin.
- En pute i gull er jo en ting, mens et helt sengeteppe kan fort bli litt "over the top." Elmin synes gull og andre metalldetaljer tar seg aller best ut sammen med naturlige fager.
- Treverk og gull sammen er vakkert, men det kan også være flott mot både hvitt og sort, for ikke å snakke om grått.

Men vær forsiktig når du introduserer glamour i form av edle metaller, for det kan fort bli for mye av det gode, advarer stylisten. For eksempel vil gull mot sort skinn og kanskje en lysekrone i krystall ende opp med å kunne se litt "Dynastiet" ut, og det er litt feil i forhold til denne trenden mener eksperten.
- Det som gjør bruken av gull spennende, er å kombinere det med andre uventende materialer, forklarer Elmin.
- Har du en glamorøs gullvase, kommer den mye bedre til sin rett på et rustikt trefat enn om du bruker et fat i gull også. Finn ut hva du ønsker skal være blikkfanget, og tenk på om du vil at gullvasen skal være hovedelementet, eller om det skal være et tilbehør til noe du allerede har.

Her er noen av mine gullfavoritter:Du finner mer i nettbutikken her og her.
Pin It

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar