27.8.12

10 gode råd for en lettere og lykkeligere hverdag

Advarsel! Dette innlegget halder overhodet ikke om interiør!

Ekte lykke er vel så mye de små øyeblikkene, som de helt store begivenhetene som å få drømmejobben, gifte seg eller få barn. Det er viktig å fokusere på de små positive tingene – da blir det blir lettere å takle når ting tårner seg opp og du tenker at du bare burde ha holdt deg i sengen. Her er mine 10 beste råd for en litt lettere og lykkeligere hverdag. 
PS. Jeg følger ikke rådene slavisk (se nr 6.)


1. List opp
Skriv lister over alt du skal gjøre, den trenger ikke engang være prioritert rekkefølge.


2. Ta lengre skritt
Mennesker som tar lange skritt, svinger med armene og går med hodet i sky er nemelig lykkeligere enn de som tar museskritt og henger med hodet. Grunnen kan være at den rake holdningen og de ekstra bevegelsene er bra for blodomløpet og attituden din. Prøv da vel! 

3. Disponer tiden din
Er du alltid sent ute? Dette gjør deg til et nervevrak av en annen verden og det tærer logisk nok på humøret. Ta deg pauser i ny og ne og se til at du disponere tiden din riktig. Og husk ting tar tid!

 
4. Vær engasjert
Enten du leser gjennom favorittbloggene eller finpusser på et jobbdokument, leser lekser med barna eller henger opp klesvasken. Vær i øyeblikket, bruk sansene.


5. Le høyt
Av de morsomme tingene du tenker og av de teite seriene på tv. Men ikke av folk som faller (da må du le inni deg).


6. Lær å si nei
Alle invitasjoner som bare føles som forpliktelser, dropp dem først som, sist. Sier du nei på en høflig måte med en gang unngår du å lide av skyldfølelse for å droppe ut i siste liten. Og si nei til de ekstra arbeidsoppgavene du påtar deg for å være grei. Sjefen ønsker ikke at du blir helt utbrent fordi du gaper over for mye. Si mer nei, så er det lettere å si JA med hele hjertet!


7. Ta ansvar for feilene dine
Logisk, men likevel vanskelig når det ligger en parkeringsbot på ruta di. Si til deg selv at sånn går det når du er mer opptattat av å instagrame dagen antrekk i stedet for å føle at verden vil det vondt. For det stjeler bare energi fra deg. Shit happens, get over it!


8. Dropp slankekuren
Hvem blir lykkelig på tom mage? Ikke jeg i allefall! Trening er det som gjør underverker, vær aktiv i minst 30 minutter hver dag.


9. Ha noe å glede deg til


Bestill bord på en restaurant flere uker i forveien, inviter venner på middag eller planlegg en hjemmekveld med en film du har hatt lyst til å se, men ikke rakk å se på kino.


10. Innfør et ritual
Start hver morgen med en skikkelig god kopp kaffe eller et glass ferskpresset juice. Poenget er å starte dagen med å nyte et lite øyeblikk.
Kilde: David G. Myers, KK.no, John Reich,Cosmopolitan.com og meg selv Pin It

5 kommentarer:

 1. Anonym27.8.12

  Flott!!!
  Gode positive hverdagstips.

  SvarSlett
 2. Veldig bra!!! :) litt å tenke på her...

  SvarSlett
 3. Traff meg midt i hjertet...
  Takk!

  SvarSlett
 4. Veldig bra :) Traff meg. Takk :) Kan jeg låne det på bloggen?

  SvarSlett