10.4.12

Thai på tirsdag


Da jeg jobbet i Bo Bedre hadde vi en fabelaktig kantine med en herlig kokk. Han kunne sine kunstner. En dag lagde han en nydelig Panaengkarri med kylling. Jeg spurte om oppskriften –  han ga meg en hel kokebok! Det er tre år siden. Boken henger i filler, med mange flekker og enda flere eselører. Denne retten er og blir en favoritt, lett å lage og fantastisk i smaken. Så er er oppskriften hvis du vil prøve.

4 porsjoner

2 dl kokosmelk
2 ss Panaeng karripasta
500 gr kyllingfilet, i 2 cm store terninger
2 ss fiskesaus
3 ss sukker
2 store limeblader (eller riv litt skall av en lime)
1/2 dl thaibasilikumsblader (eller vanlig)
1/2 paprika
1/2 nevne sukkererter
7-8 store vannkastanjer i skiver

Kok opp koksmelk, skru ned varmen, tilsett karripastaen, rør ut got la det småkoke i ca 10 min. Stek opp kyllingen. Tilsett kyllingen og alt annet og la det koke i  fire-fem minutter til. Server og nyt! Skål fra Tine K Home, skjærebrett brukt som dekketallerken er fra House Doctor

9 kommentarer:

  1. Den skal prøves;)

    SvarSlett
  2. Mmmm, det høres godt ut! Trenger inspirasjon til ny mat :)

    Ha en fin kveld :)

    SvarSlett
  3. Både hørtes og så veldig godt ut!
    Skriver opp i oppskrift boken med en gang! :)

    Fin kveld til deg!

    SvarSlett
  4. Det høres og ser nydelig ut! Den skal jeg jammen prøve :)

    Ha en flott kveld:)
    Klem Lisa:)

    SvarSlett
  5. Nam, dette ser delikat ut!

    SvarSlett
  6. Dette så og hørtes nydelig ut. Skal jammen meg prøves ut :)
    Ha en flott kveld.
    klem Jane

    SvarSlett
  7. Du må ikke kutte ut fiskesausen, det er det som lager den berømte umami-smaken i asiatisk mat. Det lukter humbug, men i mat blir det magisk!
    Kan man vaske Tine K bollene maskin?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tipset. Tine K skålene anbefales å vaskes for hånd, men jeg tar de i oppvaskmaskinene... men på eget ansvar:)

      Slett
  8. Thanks for the recipe))) it looks very nice) bet, tastes even better than looks)

    SvarSlett