24.11.11

Typisk norsk

Jeg trenger litt hjelp, og hva er mer naturlig enn spørre ekspertene  – dere bloggere? Jeg gjør en forberedelse til en reklamefilm. Hvordan ser en typisk norsk, moderne stue ut? Hvilke farger, hvilken type sofa. Tapet eller malte vegger, gulv –mørkt etter lyst, teppe eller ikke. Hva er det på veggen, bilder, bøker.... spørsmålene er mange. Har dere noen ideer som kan lede meg på rett spor? Og bare for å sette det hele spå spissen... Hvordan ser en tysk, moderne stue ut? I motsetning til Norge? Noen som kan hjelpe, hvor skal jeg lete? Disse bildene er lånt fra Skeidar, Bohus og Ikea, og må vel være typisk norsk? Eller.....


Pin It

10 kommentarer:

 1. Artig problemstilling! Det spørs om du er ute etter de stilsikre og kule stuene, litt som vist ovenfor og i bloglandia, eller om det er den mer gjengse stuen du finner til ikke så interiørinteresserte folk? Da har jeg inntrykk av at den "praktiske" skinnsofaen og den litt for store "god stolen" lever i beste velgående:-) også er mange glad i mønstrete gardiner, gjerne med matchende puter!! Var jeg stygg nå?!
  Lykke til, blir spennende å se hva du kommer fram til! Fin dag til deg, klem fra Karlotte

  SvarSlett
 2. Lyse vegger, parkett på gulvet. Men utover det er det mange stiler. Eikemøbler eller de hvite malte. Typisk norsk er salongbordet som danner et senter for sittegruppa. Ildsted med innsyn til flammene tror jeg de fleste vil ha. Lett og luftig .den eldre generasjon tapetserer veggene med familiebiler. Kunst på veggene, den allmenne bedriftskunsten eller et stort fargerikt blikkfang.Flatskjermer har sin naturlige plass, pc også. Spotter i taket har jo vært en trend. Gjerne innbygde, av og til en hel stjernehimmel. Lyststaker og lysfat, lykter ,masse stearinlys tror jeg må være norsk, iallfall i vinterhalvåret. Vi pynter med potteplanter og buketter.

  SvarSlett
 3. Jeg slenger meg på Karlottes beskrivelse, men vil også legge til at det ofte kan være mye "ting" rundt om i de forskellige stuene.... Det er nok mange som har mye og mange forkellige pynte gjenstander som står fremme og krever støvtørking!!
  Blir spennende å se hva du kommer frem til ;)

  Ha en super dag videre :)

  Eline

  SvarSlett
 4. Gardiner ja,lyse gjennomskinnelige, eller tøffe fargerike. Lameller og persienner er ennå mye i bruk. Tepper under sittegruppa, gjerne et skinn midt på gulvet, pledd i sofaen med mange puter.

  SvarSlett
 5. For ei problemstilling, tror nok det typiske er skinnsofan, to lenestoler med sånn sprettopp fot skammel ting, Salongbordet, med duk lys og kanskje en blomsster, samt magasiner, aviser og fjerkontroller, stort nok til kaffeselskap. Flatskjermen selvfølgelig, tror trenden i de fleste norske stuer er ensfarga gardiner i litt nøytrale naturfarger, samme med gulvmatta. potteplanter, og lysestaker og smånips til pynt. Nøytrale lyse vegger med både familieportretter og samlebåndskunst som dekor. Puter og duker i sessongens farge, sånn ca tror jeg. Men tyske moderne stuer tror jeg vi må google for å finne ut av. I hodet mitt er de lyse og industrielle, minimaliske med nøye utvalgte designer møbler og kunst på veggene, og bokhylle.

  SvarSlett
 6. Jeg syns det virker som de på min alder 30++ har den der store sofa'n med sjeselong...hvis ikke vil jeg nok si meg enig i mye av det som er skrevet over her...gjennomsnittstua er kjøpt på bohus/skeidar og tilbehør på kid/princess. Bildene over er perfekte, sånn som man nesten kun får til hvis man har fritt spillerom og kan kjøpe alt nytt...men som regel har de fleste endel personlige eiendeler som det er knyttet følelser og historie opp til... Dessuten hvis du skal lage ei ordentlig typisk stue...tror jeg du må lure med noen "familiebilder";) De litt store bildene av barna:)) Lykke til:)

  SvarSlett
 7. Bloggestua er hvertfall med en grå sofa med sjeselong, lyst gulv (enten en lys parkett eller lyse tregulv/hvitmalt) hvite vegger, én tapetsert vegg med et viktorianskinspirert mønster. manokopper, fiducavase, corokiaplante, hvite adventslys med mose/kongler i et sinkfat. noen sinkhus. en trollhasselgrein med hjemmelaget pynt. en stor vase med lerkegrener på loppis-skjenken. puter med litt retroinnslag eller med ulv/rådyr/ugle. tapet på lerret på veggen. eller bilder av ungene fra Famefotografene. Lyse gardiner som subber gulvet... I de "normale" almenne stuene er jeg enig med de over, tv som alter, et enkelt sofabord, skinnsofa, godstoler, billyhyller, diverse nips og dill rundtomkring. :) *♥*

  SvarSlett
 8. Wohooo! Akkurat det moodboardet mitt sier :) Skal vi se dere bilder når jeg er ferdig med saken. Tusen takk, jenter! Dere er GULL!

  SvarSlett
 9. lyse flater. kanskje litt tapet med barok mønster i lys og sølv.ektorp sofa.hvit virtine skap. enkelt salong bord lyskrone teppe og noen gamle møbler(kiste.hjørneskap.hylle)
  dette tror jeg er en standard norskt hjem.

  moderne?
  bolia enkel sofa(grå)
  hvite flater. natur.lys. enkel inredning.norske elementer:strikk.dyr.natur.skog.

  eg vet ikke eg. men hos det jeg har vært hjemme hos som ikke følge med på trenden eller er interiørfrelst/ikke bryr seg ser det slikt ut.

  SvarSlett
 10. tv som altar og skinnsofa og stressless stemmer nok. men jer er alt for utlending til å kjenne et sånt hjem.min familie og venner er ganske "unormale"/design og legger vekt på interiør som ingen andre har...

  SvarSlett